foto voorkant nieuwbouw2020Een open en uitnodigend nieuw gebouw voor de wijk stond in de Ruwaard al jaren op het verlanglijstje. Na uitvoerig overleg met gemeente Oss, BrabantWonen, stichting wijkcentrum Ruwaard, wijkraad Ruwaard en wijkstichting Rucrea gaat dat er dan ook komen. Berghege kreeg van BrabantWonen de opdracht om het duurzame wijkcentrum te bouwen. Dé plek waar de 14.000 inwoners van wijk de Ruwaard en de bewoners van de Sterrebosflat elkaar kunnen ontmoeten.

Naar aanleiding van de richtlijnen die verstrekt worden vanuit de overheid in verband met. het Corona virus, Is besloten ons centrum voorlopig tot nader bericht maximaal maar 30 gasten per ruimte kan toelaten. Om 22.00 uur sluiten wij onze deuren.
De Huisartsen, Beter Thuis en Vluchtelingenwerk zijn gewoon geopend.
Onze excuses voor het ongemak.
Voor nadere informatie, tijdens kantooruren 0412-647900 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FlyerNieuweNaam

Klik op de pagina voor een grotere versie.

Het wijkcentrum D’n Iemhof is in ontwikkeling om het ontmoetingspunt van onze Ruwaard te worden. D’n Iemhof wordt gerund door een beheerder, die samenwerkt met een groep enthousiaste vrijwilligers. Er is op korte termijn behoefte aan meer assistentie. Er is altijd veel te doen. ’s Ochtend, ’s middags of ’s avonds. Je kunt zelf kiezen. Vrijwilliger zijn bij wijkcentrum D’n Iemhof is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Je werkt samen met andere vrijwilligers en je doet nieuwe ervaringen op. Zo leer je nieuwe mensen kennen en vergroot je je vaardigheden. Kortom je doet helemaal mee in de wijk! Uiteraard word je ingewerkt.

Het huidige wijkcentrum D’n Iemhof staat er bijna 45 jaar. Dat gebouw en de activiteitenruimte van Sterrebos (De Spil) breken we af. Zo ontstaat er ruimte voor een gezondheidscentrum. De plannen daarvoor zijn nog in ontwikkeling. De sloop sfeer 01van het wijkcentrum maakt het ook mogelijk om de uitstraling van winkelcentrum De Ruwert aan te passen aan de eisen van deze tijd.

Wijkcentrum in het park

Een echte boulevard is het centrale hart van de nieuwe Iemhof. Net als de grote zaal ligt die 60 cm lager dan de rest van de begane grond. Met een gezellige plaza en centrale bar waar iedereen terecht kan voor koffie, thee, (fris)drankje en een praatje. Een plek ook voor vaste bezoekers van bijvoorbeeld Buurttafel, Weekbrekers en de verschillende kookclubs. Maar zeker ook voor ‘toevallige’ voorbijgangers.

Boulevard verbindt Iemhof en Sterrebos

‘Open, in het groen én uitnodigend naar de wijk’ is het eerste wat opvalt aan het voorlopig ontwerp. Als de oude Iemhof gesloopt is, ontstaat er aan de Brederodestraat een groene ruimte. Daar komt straks de hoofdingang van de nieuwe Iemhof voor ontmoeten en activiteiten. Door de grote ramen en het open karakter van het gebouw is er volop contact tussen binnen en buiten. Met direct grenzend aan de grote zaal een heerlijk terras.

Openingstijden

Wijkcentrum D'n Iemhof is geopend:
maandag - vrijdag: 09:00 - 23:00 uur
Zaterdag en zondagen geopend tijdens evenementen en activiteiten, zie agenda

Contact info

Wijkcentrum D'n Iemhof
Sterrebos 35
5344 AN Oss
0412-647900
beheer@deniemhof.nl
Cookies zorgen ervoor dat deze website correct wordt getoond. Door door te gaan gaat u akkoord dat er cookies worden opgeslagen.
Ok